Mit ér a nő, ha 50 - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Sokat, hiszen megfelelő tapasztalattal, végzettséggel kiváló munkaerő lehet.
Gyakran halljuk, olvassuk, aki elmúlt 50 éves, az gyakorlatilag eltemetheti magát a munkaerő piacon, ha állást keres. Persze látjuk, hogy jó néhány munkáltató még mindig 30-35 közötti életkorba maximálja az általunk bemutatható jelölteket, különösen akkor, ha a döntéshozó vezető is ebben a korban van.
Ismerjük ugye a következő mondatot: legyen legalább 10-15 éves tapasztalata, de ne legyen 30-nál idősebb, lehetőleg férfi legyen és örökre a cégnél akarjon dolgozni…
Hála az égnek, számos vállalat van, amelyik a megfelelő kompetenciákat, tapasztalatokat helyezi fókuszba korhatáros karika nélkül, így egyre több esetben közvetíthetünk 40-50+ korú jelölteket.
Az álláskeresők képzettségi skálája nagyon széles: a szakmunkástól a top managerek-ig bezárólag minden képzettségi szint előfordul programunkban. Az elhelyezkedési arány idősebb hölgyeknél magas százalékarányú, – és ez nem vicc, se nem reklámfogás, hanem tény!
Mennyire családbarát Magyarország? Kormányunk szerint családbarátabb egy ország, ha az anyák jobban össze tudják egyeztetni a munkát és a magánéletet.
Az adatokból kiderül, hogy a különbség az otthoni munkából adódik. A férfiak átlagosan több időt töltenek fizetett munkával; viszont a nők ennél jóval több időt töltenek otthoni munkával. Ezért van az is, hogy idősebb korban a nemek közötti különbségek megnőnek. A több női házimunkát ugyanis már kevésbé ellensúlyozza a több férfi fizetett munka.
Legfőbb tanácsunk az, hogy ne adják fel! Gondoljanak arra, hogy elsősorban magunknak kell megtalálnunk a megfelelő helyet a folytatáshoz, ugyanakkor a profi külső segítség ahhoz mindenképpen hozzásegít, hogy megfelelő fellépéssel, egészséges önbizalommal menjünk az interjúkra.

Szeretettel várjuk képzéseinkre, és tanácsadásainkra!
Gyöngyösi Család és KarrierPont
Mi megbecsüljük tudását, és tapasztalatát!