Távmunka, részmunkaidő - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Az atipikus, például részmunkaidőben történő foglalkoztatás aránya nőtt a válság előtti szinthez képest, azonban széles körű alkalmazása továbbra sem jellemző Magyarországon. A nők körülbelül kétszer gyakrabban dolgoznak részmunkaidőben, mint a férfiak.
A Gyöngyösi Család és KarrierPont éppen ebben tud segíteni,- hiszen mi szorgalmazzuk a nők függetlenebb, atipikus foglalkoztatási formáját,- partnercégeinknél!

Mára felértékelődtek a rugalmas foglalkoztatási formák (mint a határozott idejű munkaszerződéssel, részmunkaidőben, távmunka keretében, munkaerő-kölcsönző cégen keresztül történő foglalkoztatás, önfoglalkoztatás) szerepe. A munkáltatók egyre nagyobb arányban élnek a határozott idejű alkalmazás lehetőségével is.
Az új Munka törvénykönyve több új atipikus foglalkoztatási formát is nevesített, amelyek között van, ami éppen ennek a rugalmas, többfoglalkoztatós rendszernek is megteremtheti a jogi alapját.
Az ún. „munkavégzés behívás alapján” a részmunkaidős foglalkoztatás egyik formája, amely napi legfeljebb 6 óra tartamú munkavégzést tesz lehetővé. Lényege, hogy a munkavállaló a munkakörébe tartozó feladatok esedékességéhez igazodva teljesíti feladatait
A „munkakör megosztása” szintén a részmunkaidős foglalkoztatás egy formája, amelyben egy munkakörre több munkavállalót alkalmaz a munkáltató. A munkavállalók kötetlen munkarendben dolgozva azt vállalják, hogy saját beosztásuk szerint valamely munkavállaló teljesít a munkáltatónak, illetve egyikük akadályoztatása esetén egy másik munkavállaló végzi el a munkaköri feladatokat. A munkavállalóknak a munkabérből való részesedést is egymás között kell meghatározniuk, ennek hiányában egyenlő arányban illeti meg őket a munkabér. Szintén újdonság a „több munkáltató által létesített munkaviszony”, amely szerint egy munkakörben több munkáltató foglalkoztatja ugyanazt a személyt.
Nem jellemző idehaza a rugalmas foglalkoztatás, részmunkaidőben alig 200 ezren dolgoznak, de vannak erre ösztönző programok.

Keressen bennünket, és mi megkeressük az önnek megfelelő képzést, és állást, ahol összeegyeztethető a családanyai, és a dolgozói szerepkör