Vonat - Gyöngyösi Család és KarrierPont

JÁTSSZ KAJLÁVAL
és fedezd fel Magyarországot!

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a vasút és a Magyar Posta közös akciót indított, hogy az iskolás gyerekek felfedezhessék Magyarországot: Kajla útlevéllel https://kajla.hu/vonat ingyen utazhatnak a diákok a vonaton, a szüleik pedig 33 százalékért tarthatnak velük. A Magyar Posta pedig a kampány speciális képeslapjait ingyenesen kézbesíti. Mindemellett applikációs játékokkal várják a kicsiket azzal a céllal, hogy megismerjék és megszeressék Magyarország látványosságait.

Kajla egy fiktív, de annál kíváncsibb vizslakölyök, aki a fajra nem jellemző módon nem vadakra, vagy az ebédlőasztalról leesett ételdarabokra ácsingózik, hanem Magyarország nevezetességeire. Az MTÜ indította kampányban pedig azokra a helyekre várják a gyerekeket, ahol Kajla is járt, ez pedig 41 helyet jelent belföldön, kezdve a tihanyi bencés apátságtól a Fővárosi Állat- és Növénykertig. A tájékoztató szerint a gyermekek megyénként két-két fontos turisztikai célpontot kereshetnek fel a szüleikkel, az útra pedig igényelhetik a Kajla útlevelet, amely számos kedvezményt tartogat a családoknak.

A legfontosabb talán ezek közül, hogy a MÁV és a GYSEV a Kajla útlevéllel (és diákigazolvánnyal) rendelkező gyermekek számára július hónapban ingyenes utazást, kísérőjük számára pedig 33 százalékos kedvezményt biztosít minden belföldi járaton – írja a Turizmus.com. Maga a dokumentum egy pecsétgyűjtőfüzet, melyet a gyerekek maguk dekorálhatnak ki. A következő tanév elején pedig a tanárok akár jutalmazhatják is a legjobban sikerült darabokat.

Emellett egy ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás is segíti a gyermekeket, ami csak szülői regisztrációval érhető el. Hovatovább a Magyar Posta a kampány részeként díjmentesen kézbesíti ki a Kajla útlevelek mellé kapott képeslapokat júliusban és augusztusban.

Ehhez jön még, hogy a Spar matricagyűjtő akciót hirdet: június 20. és augusztus 14. között 200 matricát gyűjthetnek albumba a gyerekek, miközben szüleik kedvezményes kuponokat kapnak. A Kajla útlevélhez június 20. és 26. között ajándék matricacsomag kupon lesz igényelhető az üzletlánc weboldalán. Összesen 50 ezer darab gyűjtőalbum és kétmillió matricacsomag kerül forgalomba.

A közel félmilliárd forint értékű kampány és a hozzá kapcsolódó játékok többek között azt a célt akarják elérni, hogy a gyerekek és családjuk minél hamarabb felfedezzék a belföldi utazás lehetőségeit.

Az ingyenes utazáshoz a gyermek díjmentes Kajla jegyét előre meg kell váltani a vasúti személypénztárakban, a Vonatinfó applikációból, a MÁV-START Zrt. jegykiadó automatáiból, vagy internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül.

FONTOS:
Az előre megváltott Kajla jeggyel együtt a vonaton be kell mutatni a gyermek Kajla Útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány)!

A Kajlával kapcsolatos híreket a www.kajla.hu oldalon, és igénybe venni a kampány keretében biztosított kedvezményeket.