Pozitív Munkakapcsolat - Gyöngyösi Család és KarrierPont

A pozitív kapcsolat a munkatársaiddal nem csak az előmeneteledhez nyújthat segítséget, de meghatározhatja a mindennapi munkád hangulatát is. Ha barátok között, pozitív légkörben dolgozol, az jelentősen megkönnyíti a feladataid ellátását, míg az ellenségeskedés a munka színvonalát is lerontja, nem is szólva a napi viták vagy az elszigeteltség kellemetlenségeiről.

 • Ne félj megmutatni, ki vagy! Oszd meg a tudásod, a tapasztalataidat, adj lehetőséget másoknak, hogy megismerjenek, megtudjanak rólad valamit! Ha félénk vagy, vagy nehezedre esik spontán beszélni, tervezd meg előre, mit akarsz mondani.
 • Beszélj pozitívan a munkatársakról!
  Dicsérd meg a kollégáidat! Még a főnöködet is – bár adott pillanatban szórakoztató lehet kigúnyolni valakit, vagy jól esik egy kis szitkozódással kiengedni a gőzt, hosszú távon a pletyka és a harag csak megmérgezi a légkört. Viszonyulj az emberekhez pozitívan, és add ezt mindenki tudtára!
 • Segíts mások munkájában!
  Ez nem csak az adott feladat megoldását viszi előre, de abban is segít, hogy igazi csapatjátékossá válj. A közös munka ráadásul nagyszerű alap a barátsághoz!
 • Kérj segítséget!
  Nem szégyen, ha valaki besegít neked – ha egy feladattal nehezen boldogulsz, kérd meg a munkatársaidat, hogy nyújtsanak neked segítő kezet. Ne légy túl félénk!
 • Köszönj meg mindent!
  Ha csak egy kétsoros e-mailt írsz, vagy egy cetlit hagysz az asztalán, az is megmutatja a kollégádnak, hogy becsülöd a munkáját, és hálás vagy neki. Ha elismered a teljesítményüket, közelebb hozhatod magadhoz az embereket.
 • Kérdezz!
  Kezdeményezz beszélgetést, légy érdeklődő és nyitott. Ez a legjobb módszer, hogy megismerd a kollégáidat!
 • Tartsd fenn a kapcsolatot!
  Ha megismerkedtél valakivel, ne hagyd, hogy csak úgy „szétmenjetek”. Ha nem dolgoztok naponta együtt, akkor is elmehettek moziba vagy beülhettek egy kávéra, hogy jobban megismerkedjetek.
 • Ne csak a munkahelyen találkozz a kollégákkal!
  Találd meg az átfedést az érdeklődési körötökben, és szervezz munkahelyen kívül programokat is! Ez sokkal jobban elősegíti a mély barátság kialakulását, mintha csak az irodában, formális körülmények között találkoznátok.
 • Ossz meg információt!
  Akár szakmai, akár személyes információról van szó, a lényeg, hogy ezzel megmutathatod a kollégáidnak, hogy fontosak számodra, és számít a véleményük.
 • Vegyél részt társasági eseményeken!
  Az informális események, mint az ebédek és vacsorák nagyszerű alkalmat kínálnak arra, hogy több ember ót ismerj meg, illetve, hogy egyszerre több munkatársaddal is kötetlenül beszélgethess. Így nem csak egyes emberekkel barátkozhatsz össze, de egyben nagyot lendíthetsz a csapatépítésen is!