Amikor a nő is dolgozó - Gyöngyösi Család és KarrierPont

A nők foglalkoztatásának kérdése örökzöld téma, mert ennek a nemnek muszáj foglalkoznia olyan kérdésekkel, hogy például az egyetem elvégzése után munkába álljon-e vagy szüljön, szülés után vissza tud-e térni a munkába, s ha igen, akkor milyen formában. Állásinterjún elmondja-e, hogy van két kisgyermeke, vagy jelezze-e, hogy még szülne…
A női foglalkoztatással kapcsolatosan sok az előítélet és a probléma, aminek jó része pusztán figyelmetlenségből adódik; egy-egy gesztussal, odafigyeléssel kezelhető volna.
E munkaerőpiaci kérdéskör egyik oldala tehát nem pénzkérdés, még csak nem is a jogi szabályozáson múlik, hanem nekünk, embereknek kellene megoldanunk.
Terveink között szerepel előadást tartani azzal a céllal, hogy jobban megvilágítsuk, ki és mit tesz azért, hogy a nők a munkaerőpiacon megtalálják a helyüket.
Korábban teljesen természetes volt, hogy család¬anya és otthonteremtő a nő, akinek az volt a szerepe, hogy összetartsa a családot, és biztosítsa a hátteret – akár otthoni munkavégzéssel.
Az atipikus foglalkoztatott női munkavállalók aránya csekély a társadalomban. Bár kicsit torz a statisztika – mert a munkaerő-kölcsönzésben részt vevők száma viszonylag magas –, de ha ezt nem vesszük figyelembe, akkor nagyon alacsony számban van lehetőség a nők számára arra, hogy otthonról végezzék a munkájukat, vagy rugalmasabb keretek közt tegyék ezt.
– A nők többsége teljes állásban dolgozik, ami megnehezíti azt, hogy az egyéb otthonteremtési, családi, gyermeknevelési kötelezettségeiket teljesíteni tudják. Emellett a foglalkoztatáspolitikának az a célkitűzése is jelen van, hogy tegyünk meg mindent a foglalkoztatottság növeléséért, s mindenki az igényeinek megfelelő munkát tudjon végezni. Így a nők is abba az irányba vannak sodorva, hogy aktív részesei legyenek a munkaerőpiacnak.
Különféle részmunkaidős és atipikus foglalkoztatási lehetőségeket kínálunk Gyöngyösön megvalósuló projektünkben, ahol van lehetőség távmunkát végezni bedolgozói jogviszonyban, hiszen előremutató, hogy egyre több munkahelyen jelenik meg a rugalmas munkavégzés lehetősége.