Munka, család, egyensúly - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Ahhoz, hogy a munkavállalói szerep mellett a házastársi, szülői, testvéri vagy baráti kapcsolatokban is jól tudjon működni valaki, csakis a munkaadói oldal támogató hozzáállásával lehetséges. Egy dolgozó nő nehezen éli meg, hogy az ő gyereke marad mindig utolsónak az óvodában, mert nem tud korábban érte menni, nem tud elég időt tölteni vele, és emiatt rossz anyának érzi magát. Az a kisgyermekes apa sincs könnyű helyzetben, aki a család anyagi biztonságának megteremtése miatt nagyon sok energiát fektet a munkájába, hétköznap este későn ér haza, szinte alig tud együtt lenni a feleségével, a gyermekeivel. Ezek olyan pszichés terhek, amelyek nagyon sok energiát vesznek el, és ha a munka miatt a magánélet történései állandóan háttérbe szorulnak, hosszú távon olyan stressz állapotot generálnak, amely nem hat kedvezően a munkavégzésre sem.

Azért sem szerencsés a munka miatt a család elhanyagolása, mert a kiegyensúlyozott családi élet jótékony hatást gyakorol a testi egészségre, pszichés állapotra is. Ez az a közeg, ahol baj esetén a családtagok segítenek, támogatnak, valamint lazítani és regenerálódni lehet. Számos kutatás igazolta, hogy a kiegyensúlyozott párkapcsolatban élők kevésbé betegszenek meg, másrészt jobban tudnak a munkahelyi feladatokra is koncentrálni, hiszen a magánéletük, a “hátország” rendezett. Ahhoz viszont, hogy ez így legyen, időt kell szánni a partnerre, a gyerekekre, a tágabb családi és baráti kapcsolatokra is. Természetesen a munka és magánélet egyensúlyának megteremtése több tényezőtől függ, de erre kell törekedni.

A női foglalkoztatást elősegítő lehetőségeket mutatunk be Gyöngyösön,- projektünk keretében. (Atipikus foglalkoztatási modellt és jó gyakorlatot mutatunk be tanácsadóink segítségével)

Gyakorlatias, és tapasztalati példákat ismertetünk munkáltatók részére, hogyan járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a nők is visszatérhessenek munkahelyükre úgy, hogy közben ne kelljen aggódniuk azon, mi történik a gyermekeikkel.

Munka, család, egyensúly banner - Gyöngyösi Család és KarrierPont