CSALÁDBARÁT KÉPZÉSEK ÉS PROGRAMOK GYÖNGYÖSÖN - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Az Európai uniós forrásból megvalósuló „Családbarát ország projekt” nem kisebb feladatot tűz ki célul, mint a családbarát Magyarország megteremtését.

Az egyes Család és KarrierPONT-ok legalább három állandó munkatárssal (köztük egy humán erőforrás szakember, egy mentálhigiénés kolléga és egy rendezvényszervezésben jártas PR szakember) kezdte meg működésüket, többek közt Gyöngyösön is.

Az egységes szabályrendszer szerint működő központok a következő célok érdekében jöttek létre:

  • a nők munkaerőpiaci helyzetének, atipikus foglalkoztathatóságának, valamint a munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítása, atipikus foglalkoztatási formák (részmunkaidő és más munkaidőmodellek, távmunka, bedolgozás, alkalmi munka és mások) népszerűsítése, bevezetése, különös tekintettel a helyi igényekre;
  • a család/magánélet és a munka összeegyeztethetőségének és összehangolásának előmozdítása, a támogató helyi munkaadók/szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtése;
  • a nőkkel szembeni – gazdasági és társadalmi – előítéletek lebontása helyi szemléletformáló eszközökkel.

A központhoz fordulhatnak azok, akik elakadtak a karrierépítésben vagy nehezen találnak vissza a munkerőpiacra, de akár gyereknevelési vagy párkapcsolati gondokkal is megkereshetik a Család és KarrierPONT-okat.
Rugalmasan igazodunk a helyi jellegzetességekhez, kötődünk a munkáltatókhoz, a képzések utáni elhelyezkedés érdekében. Fontos célunk a szakmai irányú képzések tartása, melyek öt nagy témakörben kerülnek megszervezésre: a munkába való visszatérést segítő, a munka-magánélet összehangolását célzó, a munkáltatókat érzékenytő, a társadalmi kapcsolatok létrejöttét ösztönző és egy belső, a szervezetépítéshez kapcsolódó képzés formájában. Az oktatás, felkészítés mellé segítő szolgáltatások is kapcsolódnak (például szakképzett gyermekfelügyelő biztosítása a képzések alatt.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN JELENTKEZŐT INGYENES KÉPZÉSEINKEN, HOGY MI IS CSALÁDJA SEGÍTŐ RÉSZESEI LEHESSÜNK!