Élmény - Gyöngyösi Család és KarrierPont

A nyár a mókáról, az önfeledt szórakozásról szól, és szerencsére nem kell vagyonokat költeni arra, hogy a család jól érezze magát. A következő programok szinte teljesen ingyen vannak, és nemcsak a gyerekek számára okoznak majd örömet, hanem a felnőtteknek is.

Sátrazás a kertben

Az egyik legszórakoztatóbb dolog együtt sátrazni a családdal! Ehhez viszont nem kell messzire utazni, akár egy közeli tisztást, akár a saját kertünket is birtokba vehetjük. Történeteket mesélhetünk egymásnak, énekelhetünk – az élmény szinte ugyanaz lesz, mintha messzire utaztunk volna, viszont semmibe sem kerül.

Strandolás természetes vizeinknél

Magyarország bővelkedik a szebbnél szebb természetes strandokban, ahol talán még nagyobb élmény csobbanni egyet, mint az erre a célra kialakított fürdőkben. Keressük fel a lakóhelyünkhöz legközelebb lévőt és nem fogunk csalódni. Ha ez nem opció, a felfújható medence is megteszi a kertben vagy egy arra alkalmas parkban.

Olvasóklub

A meséket és a történeteket mindenki szereti. Hozzunk létre egy családi olvasóklubot, aminek keretein belül mindenki a saját kedvenc történetével ismerteti meg a többieket hétről hétre. Ez a kötelező olvasmányok idején elég hasznos lehet a gyerekek számára!

Szalonnasütés

A szalonnasütés hatalmas közösségi élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt, így ezen a nyáron sem szabad kihagyni. Természetesen csak arra kijelölt tűzrakó helyen, és szigorúan abban az időszakban, amikor nincs gyújtási tilalom.

Bowlingozás – otthon

Miért kéne drága bowling terembe menni, ha otthon is egészen egyszerűen kialakíthatunk a kertben egy saját játéktermet? Nincs másra szükség, mint üres üdítős üvegekre és egy teniszlabdára. Még át is festhetjük őket, hogy még izgalmasabb legyen a készletünk.

Játsszunk színházasdit!

Készítsünk színházi előadást! Találjuk ki a szerepeket, a történetet, sőt, ha szeretnénk, még a díszleteket is, és játsszunk. Ha nem akarjuk keretek közé szorítani magunkat, improvizálhatunk is. Hihetetlenül szórakoztató lesz!

Biciklizés a környéken

A kerékpározás nemcsak remek testmozgás, hanem szuper élmény is. Két keréken bebarangolni a környékünk kevésbé ismert részeit az egész család számára felejthetetlen kikapcsolódás lesz. Mi egyszerűen nem tudunk betelni a szabadság érzésével, amit közben tapasztalunk.

Piknikezés

Nincs jobb annál, mint egy hatalmas fa árnyékában letelepedni a fűbe és finom elemózsiát majszolgatva élvezni a jó időt. Vigyünk magunkkal frizbit és a jókedv garantált lesz!

Szabadtéri mozizás

Akár mi is kifeszíthetünk lepedőből egy vásznat a kertünkbe, és projektor segítségével mozizhatunk egyet, de megyénk több helyén „szervezett” keretek között is megtapasztalhatják a szabadtéri filmnézés örömeit. Érdemes Művelődési központok, és a helyi könyvtárak szünidei kínálatát igénybe venni.

Koncertek

Szuper szabadtéri koncerteket rendeznek nyáron mindenütt, amikre a gyerekeket is el tudjuk vinni. Attól függetlenül ugyanis, hogy nem ismerik az előadókat, ez még nem akadályozza meg őket abban, hogy ne perdüljenek táncra. Ingyenes koncerteket országszerte ezen a linken találtok, csak a megfelelő helyszínre kell szűrnötök.