Élethosszig tartó tanulás - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Ez az új kormánystratégia

A kormány célzott beavatkozásokkal növelné a felnőttek tanulási kedvét az Emberi Erőforrások Minisztériumának új szakpolitikai stratégiája.

„Az embertől bármit elvehetnek, ételt, szállást, tiszta ivóvizet, még a barátságot is, de van egyvalami, amit soha senki nem tud elvenni: a tudásodat.” (Halima Aden)

A szervezett tanulási alkalmakban Magyarországon a felnőttek mindössze 2,8 százaléka vesz részt. Magyarországon főként a munkaadók finanszírozzák a felnőttképzéseket, 30 százalék az egyéni, 14 százalék az uniós és 13 százalék az állami finanszírozású képzés. A 2014-2020-as időszakra kitűzött célok között szerepel a felnőttképzési szolgáltatások választékának bővítése, tartalmának és infrastruktúrájának korszerűsítése.

A felnőttoktatást a fejkvóta jellegű és a programfinanszírozás mellett, adótámogatással, speciális kölcsönökkel és a tanulási célú távollét lehetőségeinek bővítésével is segíthetnék a stratégia szerint.

Mit nyer az aki elkötelezi magát az élethosszig tartó tanulás mellett?

Egyre többen ébrednek rá, hogy nem csak a „jó papoknak” tesz jót az élethosszig tartó tanulás. Felgyorsult világunk változásaival máshogy nem lehet lépést tartani, viszont az aki igazi Lépéselőnyt szeretne magának szerezni az mindenképpen célirányosan képzi magát.

A Gyöngyösi Család és KarrierPont munkatársai, és a hozzánk jelentkezők is az élethosszig tartó tanulás zászlója köré gyűlnek.

Szakmailag is követjük az évről évre jelentkező változásokat, és a munka közben felmerülő személyes kihívásoknak is igyekszünk megfelelni.

Ami nem fejlődik az visszafelé fejlődik, gyengül, és végül elhal. Ilyen dolog az akaraterő, az éleslátás, a szeretet képessége és a logikus gondolkozás is.

Megéri az élethosszig tartó tanulás mellett elkötelezni magát mindenkinek!

Anyagilag is kifizetődik az élethosszig tartó tanulást választani, hiszen a több tudás biztosabb megélhetést biztosít, a magasabb kvalifikáció szakmailag pedig karrier fejlődést biztosít. Jót tesz az önbecsülésnek is ha a fejlődést érzékelhető a szellemi kihívások teljesítésében.

Az egy életen keresztül tartó önképzési képesség legszilárdabb alapjait az önuralom, az akaraterő, és a szűnni nem akaró kíváncsiság adhatja csak meg.

„Adj az éhezőnek egy halat, és egy napig lesz mit ennie. Adj neki egy halászhálót, és soha többé nem fog éhezni!” (Anne Thackeray Ritchie)

Várunk minden új érdeklődőt Családbarát Képzéseinkre!

1., Digitális kompetenciafejlesztés
2., Nyelvi tréning
– angol nyelv
– német nyelv

Részletes felvilágosítás – Jelentkezés:

Gyöngyösi Család és KarrierPont
Gyöngyösi Oktatási és Kulturális Alapítvány

Telefon: +36 (37) 301 649 | E-mail: hevesmegye@gyoka.hu | Facebook

3200 Gyöngyös, Török Ignác u. 1.
3200 Gyöngyös, Vármegyeház tér 1.