Online - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Ha online vagy távoktatásban tanulsz, nem csak az a fontos, hogy jól szervezett, motivált és aktív legyél, de az is, hogy könnyen és gyorsan hozzáférj a szükséges információkhoz, és eleven kapcsolatot tudj fenntartani a tanáraiddal és a többi diákkal. Ehhez pedig nem elég az elszántság és a jó tanulási stratégia, de meg kell ismerkedned az online tanulás technikai oldalával is.
Ismerd meg a kurzusod online felületeit!
Méghozzá inkább előbb, mint később – lépj be és fedezd fel a felületet, amint csak tudod! Így, mire ténylegesen el kell kezdened tanulni, tudni fogod, hogy mit hol találsz, hol tudod le- vagy feltölteni az anyagokat, és hogy működnek a különböző funkciók. Ha nem vagy biztos valamiben vagy kérdéseid támadnak, így arra is elég időd lesz, hogy választ találj ezekre még a kurzus kezdete előtt.
Jelentkezz be gyakran!
Miután elkezdted a kurzust, jelentkezz be minél gyakrabban, ha nem is minden nap, de legalább négyszer-ötször egy héten. Amit mindenképpen rendszeresen meg kell nézned:

  • a tanárod által kiírt üzenetek, értesítések, a kitűzött új feladatok
  • a feltöltött tananyagok
  • a kurzust érintő megbeszélések, szervezett viták.

Így nem csak a kurzussal fogsz könnyedén lépést tartani, de azt is biztosíthatod, hogy ne maradj le semmiről, és értékes extra információkhoz juthass.

Lépj kapcsolatba a többiekkel!

Az online tanulás közben gyakran elszigeteltnek érezheted magad, de nem szabad elfelejtened, hogy itt sem vagy egyedül. Ott vannak a tanáraid, akik megkönnyíthetik a tanulásodat és segíthetnek elérni a célodat. Lépj velük kapcsolatba, ha elakadtál a tanulással, kérdésed van vagy szeretnél további információkat kapni!

Ott van a többi diák is, akik veled együtt tanulnak. Ha megosztjátok egymással az ötleteiteket és a tanulási módszereiteket, nem csak motivációt meríthettek egymásból, de a konkrét feladatok teljesítésében is támogathatjátok egymást. Beszélgess a többi diákkal a feladatokról, a megtanulandó anyagról! Érdemes nem csak a tanulmányi felületen, de például Facebookon is kapcsolatba lépnetek egymással.

Kérj segítséget, ha technikai problémád akad!

Ha valami nem működik, nézz utána az iskolád oldalán, hová fordulhatsz segítségért, és ne szégyelld felvenni a kapcsolatot a szakértőkkel! Lehet, hogy öt perc alatt megoldanak egy hibát, ami egyébként napokig akadályozna a munkádban.

Ne légy félénk vagy szégyenlős! Akár a rendszerben van a hiba, akár az ügyintéző tévedett vagy te kevertél össze valamit, mindenképpen lehet rá megoldást találni.