Boldog Óvoda - Gyöngyösi Család és KarrierPont

NEVELJÜK BOLDOGSÁGRA IS A GYEREKEKET!

BOLDOG ÓVODA ÉS BOLDOG ISKOLA PÁLYÁZAT

PÁLYÁZAT A BOLDOG ÓVODA VAGY BOLDOG ISKOLA CÍM ELNYERÉSÉHEZ:

Egy tudományos módszer, amivel a diákok boldogabbak, kitartóbbak lesznek, eredményeik javulhatnak és a velük való közös munka is könnyebbé válik.

A Boldog Óvoda és Iskola programjának fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. Ma már az ELTE PPK által tudományosan is igazolt programot fejlesztettünk ki, mely a pozitív pszichológia módszereire épül, ami mind a diákok, mind a tanárok jól-létével foglalkozik, és ahol lehetőség van a szülőket is bevonni a programba. Nem a tudás terhére dolgoztuk ki a programot, hanem annak kiegészítéseként, ahol az a cél, hogy a hagyományos tudásátadást és az életben szükséges kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk az iskolai oktatásban.

„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.”

Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Jobb Veled a Világ Boldogságóra program fővédnöke,
a Boldogságóra könyvek társszerzője,
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta,
a Személyiség- és Klinikai Pszichológiai Tanszék professor emeritusa

A Boldog Óvoda és Iskola pályázat célja: a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva az óvodai, alsós, felsős és közép szintjén tanulók csoportosan és egyénileg ismerjék meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspiráljuk őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez.

Az eredmény: optimista, magabiztos és kitartó óvodások és iskolások, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.

Milyen programok és lehetőségek várnak a Boldog Óvoda és Iskola hálózathoz csatlakozó intézményekre a 2019/20-as tanévben?

Amit minden, újonnan csatlakozó intézmény ajándékba kap az alapítványtól:

 • Szakmai felkészítő csomag.
 • Intézményenként egy pedagógus részvételi lehetősége a 30 órás akkreditált képzésünkön, térítésmentesen.*

Programok, lehetőségek a 2019/20-as tanév során:

 • A „Fogadj örökbe egy Boldog Óvodát vagy Iskolát” programban való részvétel lehetősége az intézmények számára.
 • Kiegészítő szakmai anyagok a Boldogságóra program módszertanához, amelyeket bármely más tantárgy tanítása során fel lehet használni.
 • Nyílt szakmai napok országszerte, melyeken a boldogságórás pedagógusok ingyenesen vehetnek részt.
 • Jobb Veled a Világ! Tehetségkutató rendezvény a gyerekeknek.
 • Jobb Veled a Világ Tábor a tanév során legaktívabb, legkreatívabb és legügyesebb csoportjai számára.
 • Országos ingyenes gyerekkoncertek a gyerekeknek.
 • Egyéb izgalmas pályázati lehetőségek a gyerekek számára (rajzpályázat, dalíró pályázat, stb.).
 • Közös, jótékonysági kampány szervezése.
 • „A hónap pedagógusa” és „A hónap csoportja” elismerés elnyerésének lehetősége minden hónapban azok számára, akik beszámolót töltenek fel a boldogságórás élményeikről.

*A támogatott képzéseket vidéki helyszíneken, adott időpontokban hirdetjük meg, így a lehetőség akkor adott, ha a meghirdetett képzések valamelyikén az intézmény egy pedagógusa részt tud venni.

PÁLYÁZATI ADATLAP A BOLDOG ÓVODA VAGY BOLDOG ISKOLA CÍM ELNYERÉSÉHEZ:

Ezen űrlap kitöltésével azon intézmények küldhetik be pályázati jelentkezésüket, amelyek a 2018/2019-es tanévben nem rendelkeztek Boldog Óvoda vagy Boldog Iskola címmel.

http://boldogiskola.hu/cim-elnyerese/#adatlap

Mi mindent megteszünk a családok boldogságáért!
Pályázatukhoz sok sikert kívánunk!