9 ingyenes alkalmazás - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Az elmúlt években rengeteg olyan applikációt fejlesztettek ki, amik arra hivatottak, hogy megkönnyítsék az életünket. A munkahelyi használatra szánt appok egyre népszerűbbek a felgyorsult munkatempó, a rugalmas munkaidő és a home office elterjedése miatt. A rengeteg új és hasznos alkalmazást nem lehet mind egyesével kipróbálni, hogy eldönthessük, melyik a legpraktikusabb számunkra, ezért összegyűjtöttük nektek az általunk leghasznosabbnak vélt appokat.

1. Slack

4-5 éve kezdtek igazán elterjedni a csoportos projektmenedzsment szoftverek, ezek közül lassan egyeduralkodóvá válik a Slack.

A Slackben egyszerűvé válik a csapatmunka, a tervezés, a feladatok nyomonkövetése, a kommunikáció. Minden rendszerezett, világos, szerkeszthető, címkézhető. Sokan nem értik elsőre, miért kéne ilyen szoftvereket használniuk, amikor e-mailben is le lehet mindent kommunikálni… nos, jellemzően éppen nekik lenne égető szükségük egy ilyen programra. Amennyiben sikerül a csapatot rávenni a rendszeres használatára, akkor nincs visszaút, és új távlatok nyílnak meg a munka szervezésének hatékonyságában.

Költség: kisebb csapatoknak ingyenes korlátlan ideig

https://slack.com/

Slack - Gyöngyösi Család és KarrierPont

2. Trello

Azért jó a Trello, mert kártyás rendszerét a legkevésbé informatikai beállítottságú partnerek is könnyen megtanulják. Akár már az első státuszmeetingre is előkészíthetünk egy táblát releváns oszlopokkal, amelyekbe később akár az ügyféllel együtt rendezhetjük be a felmerülő feladatokat. Egy Trello kártya egy projektet vagy projekt elemet jelez. Drag & drop segítségével helyezhetőek át a kártyák egyik kategóriából (pl. előkészületben) a másikba (pl. ügyfélnél ellenőrzésre). Minden kártyához rendelhető színes címke, határidő, felelős, check list, komment és kapcsolódó file. A kategóriát jelző oszlopok lehetséges elrendezéseire végtelen számú lehetőség áll rendelkezésünkre.

Költség: A tervezéshez szükséges alap funkciók díjmentesen használhatóak.

https://trello.com

Trello - Gyöngyösi Család és KarrierPont

3. Asana

Az Asana komplexebb feladatokat, több szintű projekt elemeket is képes ügyesen kezelni. A felülete könnyen átlátható, minden egyes feladathoz rendelhető felelős, határidő, melléklet és persze további alfeladatok, és minden alfeladathoz még több alfeladat, egészen a végtelenségig.

Költség: Már az ingyenes verzióban is végtelen számú projektet tudunk kezelni, minden fontos funkció elérhető.

https://asana.com

Asana - Gyöngyösi Család és KarrierPont

4. Zoom

A videohívások jelentősen javultak az évek során, a céges kommunikáció egy jelentős része már így zajlik (főleg a különböző országokban dolgozó cégek esetén). A Zoom egy megbízható eszköz a 100+ emberrel való megbeszélésekre – beépített hívásfelvétel, szöveges csevegés és képernyőmegosztás is lehetséges. Mobilon egy virtuális táblát is tartalmaz, amely ötleteket vázolhatunk fel egy hívás során.

Költség: 100 résztvevőig és 40 perces beszélgetésekig ingyenes, $14.99/hónap korlátlan számú résztvevővel és hívásidővel.

https://www.zoom.us

Zoom - Gyöngyösi Család és KarrierPont

5. Lucidchart

Az ábrák és diagramok segítenek, hogy könnyebben el tudd magyarázni az ötleted, és mindenki könnyen megértse, mire is gondolsz. A Lucidchart alkalmazás egyszerűvé teszi ezek létrehozását a rengeteg beépített sablonnal és grafikai elemmel. Néhány kattintással hozhatsz létre folyamatábrákat és látványterveket, és a betöltött adatokból automatikusan elkészíti neked a diagrammokat.

Költség: 3 aktív dokumentum, maximum 60 objektummal ingyenes; 11,95 $/hónap a Pro, nagyobb dokumentumokhoz, sablonokhoz és Visio importhoz.

https://www.lucidchart.com

Lucidchart - Gyöngyösi Család és KarrierPont

6. Todoist

A Todoist egy szuper task menedzser app. Inaktiválja a feladatokat, amikor készen vannak, majd megmutatja, hogy mennyire voltunk produktívak ma. A produktivitásunk egy pontszámban mutatkozik meg, az alkalmazás felső sarkában. Így olyan, mint a „health appok” lépésszámlálója, ösztönöz minket, hogy egyre jobban teljesítsünk. Ezen felül jól használható a munka megtervezéséhez – létrehozhatunk feladatokat, határidőket adhatunk meg, címkéket rendelhetünk hozzájuk. A projektek hierarchiába rendezhetjük, hozzájuk adhatunk alprojekteket.

Költség: Ingyenes a korlátlan feladatokkal és 80 aktív projekttel rendelkező alapvető funkciókhoz; $29/év Todoist prémium 200 projektre, 20 fő projektenként.

https://todoist.com

Todoist - Gyöngyösi Család és KarrierPont

7. Pixlr

A Photoshop még mindig király a Mac-en és PC-n lévő fotószerkesztésben, de gyakran feleslegesen sok. A Pixlr segítségével pár másodperc alatt beállíthatjuk a fényeket, a kivágást egy képen és eltűntethetünk róla apróbb hibákat. Igazából ez a legegyszerűbb fényképszerkesztő alkalmazás, ami tökéletesen működik mobilon is. Az eszközökkel megvághatjuk a képeket, átméretezhetjük, forgathatjuk, élesíthetjük, elmoshatjuk őket. Instagram-stílusú hatásokat, matricákat és szövegeket rakhatunk a képekre.

Költség: Ingyenes; $5/hónap Pixlr Pro a fejlett sablonokhoz és szerkesztő eszközökhöz

https://pixlr.com

Pixlr - Gyöngyösi Család és KarrierPont

8. Camcard

A névjegykártya nosztalgikus analóg megoldás egy digitális korban, de abszolút van még létjogosultsága. A gond csak az, hogy elkallódhat. Milyen jó lenne, ha a névjegykártya egyből “szinkronizálna”, és a telefonszám, a mailcím, egyből varázslatosan megjelenne az online adattáradban, a telefonodon és a leveleződben, nem igaz? Nos, a Camcard ebben segít: ha az appal lekapod a frissen kapott kártyát, minden adatot a megfelelő helyre felment neked!

https://www.camcard.com

Camcard - Gyöngyösi Család és KarrierPont

9. Pocket

A Pocket az “Ezt elteszem későbbre!” érzés megvalósításának online eszköze, évek óta lehetetlen kiszorítani a népszerűségi listák tetejéről. A Pocket segítségével egy pillanat alatt meg tudod oldani, hogy akkor se maradj le egy érdekes cikkről, vagy hasznos, de nem sürgős e-mailről, ha nincsen éppen időd vele foglalkozni. Akármi is az, a Pocket egyben lementi a felhőbe, úgyhogy később megnyithatod gépről vagy telefonról, akár internetkapcsolat nélkül is! Érdemes aztán külön napirendi pontként beírni a naptáradba azt, amikor megnézed, mi gyűlt össze a “zsebedben”. Ez mindig szuper érzés lesz, hiszen itt csak olyasmi van, amit te saját magadnak “gyűjtöttél”, azaz garantáltan érdekes cikkek, anyagok, ötletek várnak rád.

https://getpocket.com

Pocket - Gyöngyösi Család és KarrierPont