Megkezdte munkáját a Kopp Mária nevét viselő intézet - Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány

Tegnap hivatalosan is elindult a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért működése. A Családszervezetek V. konferenciájának otthont adó KINCS megbízott elnöke, Fűrész Tünde az eseményen úgy fogalmazott: “kevés olyan ország van, ahol annyi családszervezet működik, mint hazánkban.”

A Nagycsaládosok Országos Egyesületével közösen szervezett eseményen 18 hazai családszervezet képviseltette magát, akik számára a család valóban kincs, és munkájukkal maguk is részesei azoknak az eredményeknek, amelyek a családpolitikában az elmúlt években születtek.

A konferencián Novák katalin, család-és ifjúságügyért felelős államtitkár a KINCS-csel kapcsolatban elmondta, az intézet segíti majd a családpolitika továbbfejlődését, az új célok kijelölését, valamint nemzetközi kapcsolatai révén és saját kutatásokkal is részt vesz a családpolitikai irányvonalak kialakításában.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke bejelentette, hogy jelentősen bővült a nagycsaládos tagkártyához kapcsolódó kedvezmények köre, amelyeket immár 2000 helyszínen vehetnek igénybe a jogosultak. Megállapodást kötöttek többek között a nemzeti parkokkal, a Telenorral és több szállodai ajánlat is része a kártyákhoz kapcsolódó kedvezményeknek -átlagosan 5-25%-kal fizethetnek kevesebbet a kártyával rendelkező családok.

A KINCS Kopp Mária orvos, pszichológus nevét viseli, aki férjével, Skrabski Árpáddal úttörő munkát végzett a magyar családok érdekében.