Család - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Nincs is fontosabb az életben, mint a lehetőség, hogy átadhatjuk hagyományainkat a gyerekeinknek. Tovább örökíteni azt, ami nekünk is fontos volt gyerekkorunkban, az egyik legszebb dolog. Évekkel később nekik is sokat jelentenek majd ezek az apróságok, és talán ők is továbbadják azokat saját gyerekeiknek.

Az olvasás szeretete

A digitális korban elég nehéz valakit idősebb korában rávenni az olvasásra, de megszerettethetjük gyerekeinkkel az olvasást még egészen kis korukban. Az elalvás előtti közös esti mese legalább olyan fontos, mint a nyugodt, olvasással töltött percek, amikor a család együtt van, de mégis külön kis világokba merülünk, és utána csillogó szemmel oszthatjuk meg egymással, hogy mit olvastunk.

A közös vacsorák

Amikor a család minden tagja egész nap másfelé rohangál, az egyetlen biztos pont a napban, amikor mindenki együtt lehet, az a vacsoraidő. Mindegy, hogy mit eszünk, a lényeg, hogy legyen időnk esténkén leülni és együtt harapni valamit, miközben megbeszéljük, hogy telt a napunk.

Az esti elköszönés

Fontos, hogy a nap végén szeretettel elköszönjünk egymástól. Szoktassuk rá gyerekeinket a jóéjt-puszira és ölelésre, hiszen olyan hamar felnőnek és elköltöznek, akkor pedig már nem gyakran lesz erre lehetőségünk.

Családi kártyaparti, társasjáték

Kártya, dominó, scrabble, puzzle vagy bármilyen társasjáték, a lényeg, hogy minden családban van egy játék, ami sokszor előkerül a vacsora után vagy az ünnepek idején, amikor végre van idő kikapcsolódni. Tanítsuk meg gyerekeinknek mi is azokat a trükköket, amiket szüleinktől tanultunk, és idézzük fel együtt a régi szép időket is.