Gyöngyösi Család és KarrierPont

Az új kormány egyik fontos célja az édesanyák kiemelt, a korábbiaknál is erősebb támogatása – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Fővárosi Nagycirkusz előtt tartott vasárnapi, Anyák napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

    Novák Katalin hangsúlyozta: az újonnan megalakuló kormány célja, hogy még jobban támogassa a magyar édesanyákat. Kijelentette: támogatják a nőket abban, hogy édesanyává vagy újabb gyermekeket vállalva többszörös édesanyává tudjanak válni, valamint abban is, hogy a nők 40 programnak köszönhetően élvezhessék a nagymamaságot.
    Novák Katalin a főállású anyaság még erőteljesebb támogatása kapcsán arról is beszélt: szeretnék megteremteni a valódi lehetőségét annak, hogy valaki teljes egészében a gyermekeinek, a családja támogatásának élhessen.
    A fiatalokat arra ösztönözzük, hogy ha elérkezettnek látják az időt, akkor vállaljanak családot, gyermekeket – mondta. Hozzátette: a kormány ehhez támogatást ad házassági adókedvezménnyel, családi adókedvezménnyel, így a fizetésüket az édesanyák nagyobb mértékben tudják majd gyermekeikre fordítani – tette hozzá.
    Beszélt arról is, hogy a diplomás gyednek köszönhetően a fiatalok már könnyebben tudnak családot alapítani és a gyed-extra azt is lehetővé teszi, hogy az édesanyáknak ne kelljen választani munka, karrier, illetve a család között. Novák Katalin azt mondta: “célunk, hogy ne hozzuk választási kényszerbe az édesanyákat, lehessenek egyúttal édesanyák és dolgozó, a hivatásukért élő nők is”.
    Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója közölte: országosan 71 helyszínen jöttek létre egy uniós pályázat támogatásával Család és KarrierPontok, melyek a család és a munka összeegyeztetését, a nők munkaerőpiacra való visszatérését segítik. Ezek közül tizenegy helyszínen a Ficsak is jelen van konzorciumi partnerként – tette hozzá.
A Ficsak nagyszabású anyák napi programmal kedveskedett az édesanyák ak és családjaik ak a Ringatóval karöltve. Az eseményre közel ezer család látogatott el.