Új ismereteket - Gyöngyösi Család és KarrierPont

A hirtelen döntés következménye lehet, hogy olyan pályán helyezkedünk el, ami a legtávolabb áll a megunt, „nem- szeretem” szakmától. Csak azt nem gondoljuk végig, hogy hosszú távon hogyan fogjuk érezni magunkat azon a területen. Ennek aztán a kiábrándulás lehet a végeredménye, hiszen az új szakmában is csalódunk. Tehát ne várjunk addig, amíg minden porcikánk iszonyodik a jelenlegi munkától. Ha komoly az elhatározásunk, ne halogassuk a döntést.

Az is reális lehetőség, hogy egy ideig nem teszünk szert jövedelemre. Addig is meg kell élnünk. Ezért tanácsos pénzügyi tervet is készítenünk, számításba venni a szűkösebb anyagi lehetőségeket, tartalékokat. Az elmúlt években egyre több pályamódosításról hallani, olvasni. Olyan emberekről, akik teljesen megváltoztatták az addigi életüket. Ehhez is bátorság kell. A hit saját magunkban, képességeinkben hegyeket tud megmozgatni. Teljesen kilépni a komfortzónánkból, és egy teljesen új dolgot felépíteni. Nem mindenki képes és akarja teljesen felforgatni az életét.

Hogyan tovább?

Néhány kérdés őszinte megválaszolása segíthet magának a területnek a meghatározásában. Mielőtt egy új pálya, szakma mellett köteleznénk el magunkat, kérdezzük meg magunktól:

  • milyen képességeimre szeretnék támaszkodni
  • miért is szeretném ezt a pályát, szakmát
  • mi a célom vele
  • milyen kihívásokat keresek
  • milyen közegben, milyen emberekkel érzem jól magam
  • mik a fontos alapértékek számomra
  • mennyit is szeretnék ezzel keresni

A váltás előtt gondolkodj el néhány dolgon

Ha úgy érezzük, sikerült tisztázni magunkban ezeket a kérdéseket, akkor adjunk még egy kis időt magunknak. Lehet, hogy éppen rosszabb periódusban vagyunk, fáradtak, enerváltak vagyunk, vagy egyszerűen elegünk van a jelenlegi munkánkból. Ez múlandó állapot, előbb-utóbb túllendülünk rajta. Szabadság, de akár magunkba fordulás, magunkra figyelés is segít a helyes út megtalálásában. Ha viszont hosszabb időn keresztül érezzük, hogy nem az ideális szakmában dolgozunk, akkor lépjünk bátran a tettek mezejére.

Mindig állj készen és legyél hajlandó a változásra!

Vegyél részt képzési programjainkban, és sajátíts el új ismereteket, válasz új szakterületet!

„A dolgok (a folyamatok, a technológia, a szervezetek, az iparágak) folyamatosan változnak, így készen kell állnod arra, hogy gyorsan alkalmazkodj – és ne ragadj le a múltban!”

Ahogy Madách is megfogalmazta Az ember tragédiájában: ”A tett halála az okoskodás.” Garancia nincs, de legalább megpróbáltuk. Akár életünk egyik legjobb döntése is lehet.

Gyere hozzánk, – Tanulj velünk ingyenes képzéseinken!
Gyöngyösi Család és KarrierPont
Gyöngyösi Oktatási és Kulturális Alapítvány
Telefon: +36 (37) 301 649 | E-mail: hevesmegye@gyoka.hu