Érzed - Gyöngyösi Család és KarrierPont

CÉL : Ismét tanulni, új ismereteket elsajátítani. Az erősségeinket is számba kell vennünk, ezek lesznek az erős pillérek, amire alapozunk.

Egyre többen jönnek rá, hogy pályát szeretnének módosítani, holott már éveket eltöltöttek egy bizonyos szakmában, és megszerezték a kellő tapasztalatot. De mi ilyenkor a teendő, és mikor lehet biztosan váltani?

Hogyan, mikor kezdjek hozzá?

Miből gondolod vagy érzed, hogy pályát szeretnél módosítani? Évek óta elég jól kiszámítható mederben folyik a munkád. Ugyan sokat dolgozol, többet, mint szeretnél, de még nem fojtogat a napi mókuskerék. Valami mégis elkezd motoszkálni a fejedben. Azt érzed, jó lenne új dolgot kipróbálni, újabb, ismeretlen helyzeteket megélni. Persze tartasz is az új kipróbálásától, még akár a döntésedet is halogatod.

Azt érzed, hogy jó lenne valami újat kipróbálni…

Az is lehet, hogy most készülsz visszamenni a munkahelyedre, ahonnan évekkel ezelőtt eljöttél, mert gyermeked született. De azt is reálisan látod, hogy a gyerek és család ellátása mellett már nem tudod a napi 10-12 órát bevállalni, és az évekig ellátott feladat sem jelent már túl sok izgalmat számodra.

Bármi is a kiinduló pont, valami új iránti igény fogalmazódott meg benned. Személyfüggő, ki milyen gyorsan, határozottan dönt. Van, aki sokat mérlegel, van, aki hirtelen a tettek mezejére lép. A megfogalmazódó belső hangot célszerű meghallani, felismerni. Ami az elején csak suttog, aztán egyre erősebben szól. Ráadásul kitartóan. Szerintem ekkor érkezett el az ideje a pályamódosításnak.

Mire fontos figyelni? Izgalmas élethelyzet, hiszen a döntés hosszú időre befolyásolja az életünket, akár teljesen megváltoztatja. Alapos tervezést igényel, nem célszerű hirtelen döntést hozni. Hasznos végiggondolni, mi az a munka, környezet, ahol el tudom képzelni magam. Nem a váltástól, változtatástól kell tartanunk. Az már következmény. De ahhoz, hogy jól tudjuk meghatározni az irányt, a területet, az új célokat, ahhoz alapos ön-és helyzetismeretre van szükség.

TANÁCSOT, ÉS INGYENES KÉPZÉST ADUNK! SEGÍTÜNK!

Telefon: +36 (37) 301 649 | E-mail: hevesmegye@gyoka.hu