Munkáltatóknak iroda - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Tevékenységünk nem csupán a munkavállalókra irányul, szeretnénk együttműködést kialakítani azokkal a térségünkben működő cégekkel, vállalatokkal, vállalkozásokkal, amelyek nyitottak a magánéletbarát szemléletre.
Az atipikus munkavégzés bemutatásával a rugalmasítás lehetőségeit járjuk körbe és támogatást adunk a magánéletbarát szemlélet megalapozásához.
Hisszük, hogy a szemléletváltás valódi versenyelőnyt eredményez, így ha szeretnél erről többet tudni, szívesen vesszük megkeresésedet.
Téged várunk, ha nyitott vagy az atipikus munkavégzési lehetőségek bevezetésére és:
• döntést is hozhatsz erről cégvezetőként, részlegvezetőként,
• ha HR munkatársként dolgozol,
• ha szeretnél magánéletbarát szemléletet megvalósítani munkahelyeden.
Napjainkban egy munkaadónak nem csak a munkaerőhiánnyal, hanem a magas fluktuációval egyaránt szembe kell néznie.
Nem elég, hogy nagyon nehéz felelősségteljes, megbízható szakembereket találni, a céghez való hűségük, kötődésük miatt is főhet egy HR- vagy cégvezető feje.
Első pillantásra úgy tűnhet, hogy bérverseny van, és a vállalatok egymásra licitálva csábítják el egymás munkavállalóit – valójában a bér önmagában még nem motiváló, sem megtartó erővel nem bír.
Egy munkavállalónak kiemelten fontos a munkája és a magánélete (családja) közötti egyensúly megteremtése.
Fontos számára, hogy a szakmai előmenetele mellett megvalósíthassa egyéni céljait is, s minőségi időt tölthessen a családjával – akár szülőként, akár szüleit támogató, felnőtt gyermekként.
Az a munkahely, amely ehhez az igényhez a lehetőségeihez képest rugalmasan idomul, versenyelőnyt szerez a munkaerőpiacon, hiszen dolgozói nemcsak lojálisak lesznek, de testileg- lelkileg egészségesebbek is.
Az a munkaadó, amely lehetővé teszi kisgyermekes dolgozói számára, hogy időben odaérjenek az óvodába délután, vagy otthonról dolgozzanak egy-egy betegség esetén – számíthatnak majd ezekre a dolgozókra akkor is, ha felnő a gyermek.
Ezeknek a kedvezményeknek nincs költségvonzata, csupán szemléletbeli újításra van szükség.
Tanácsot adunk a magánéletbarát szemléletmód kialakításához, amely a mai munkaerőpiacon valódi versenyelőnyt eredményezhet.
Amennyiben szeretne többet tudni az atipikus munkavégzés rejtette lehetőségekről, egy személyes találkozó keretein belül ismertetjük a részleteket és lehetőségeket.