fontos - Koronavírus - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a március 11-ei Kormányinfón elhangzottak, illetve a koronavírussal kapcsolatos kormányhatározatot követve, Gyöngyösön is életbe lépnek a következő, rendezvényekkel kapcsolatos korlátozó intézkedések:

Mátra Művelődési Központ:

A Mátra Művelődési Központ nagyrendezvényeit eltörli, illetve elhalasztja:
március 20-21. – 24 órás Aludj máskor! vetélkedő (elhalasztva)
március 21. – Nyugdíjas Ki-Mit-Tud? (elmarad)
március 24. – Őrületek tornya című színházi előadás (elhalasztva)
március 27. – Ganxsta Zolee és a Kartel koncert (elhalasztva)
A klubhelyiségekben a csoportfoglalkozások további intézkedésig zavartalanul folyhatnak.

Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok:

A rendezvények vagy elmaradnak (pl. a koncertek), vagy zártkapus jellegűek lesznek (kézilabdameccsek).

Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand:

A KLIK döntése révén a tankerület iskoláinak biztosított úszásoktatás elmarad, emellett az önkormányzati fenntartású óvódáknak biztosított foglalkozások is elmaradnak.

További döntésig a strand látogatható, a 100 fővel kapcsolatos szabály betartásával.

Vachott Sándor Városi Könyvtár:

Bár a könyvtár délutáni és esti programjainak látogatottsága nem éri el a 100 főt, ettől függetlenül ezeket a programokat is eltörölték.

További döntésig a könyvtár látogatható.

A bejelentések mellett az alpolgármesterek felhívták a figyelmet arra, hogy a vírus veszélyes, fontos, hogy mindenki komolyan vegye a betegség megelőzését, különös tekintettel a leginkább veszélyeztetett idősebbek. Kérték a város lakosságát, hogy lehetőség szerint kerüljék a vírus terjedésére alkalmas helyzeteket. Fontos az is, hogy amellett, hogy a kormányhatározatban foglaltakat mindenkinek kötelessége betartani, természetesen bárki dönthet úgy, hogy saját maga számára még az előírtnál is szigorúbb szabályokat alkalmaz, például nem vesz részt a kormányhatározat által még megtartható rendezvényeken.

A városvezetők jelezték, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a legfrissebb információkat, eseményeket és amennyiben szükséges, további intézkedések is életbe léphetnek.