Gyöngyösi Család és KarrierPont

Egy tizenegy gyermekes család életét bemutató írással Élő Anita, a Heti Válasz újságírója vehette át „Melyik nem kellett volna?”  című írásáért a Média a családért díjat tegnap, január 18-án a Várkert Bazárban. A Média a Családért Alapítvány és a Képmás Magazin idén tizenegyedik alkalommal adta át a kitüntető címet a családbarát közgondolkodást erősítő, a családi értékeket bemutató nívós sajtómegjelenések elismeréseként.

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök hitvese köszöntőjében arról beszélt, hogy a család olyan fontos bástya az életünkben, amelyet semmi más nem pótolhat. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára arról beszélt, hogy idén, vagyis a családok évében különösképp is fontos, hogy a családok lehetőségeikről hiteles forrásból, pontosan tájékozódhassanak. Ehhez elengedhetetlen a média együttműködése, amely erősítheti, de rombolhatja is a családi értékeket – fűzte hozzá. A Családok éve elsősorban a figyelemről, a családbarát gondolkodásról szól – mondta a politikus, és arra kérte az újságírókat, hogy segítsenek közvetíteni ezeket az értékek.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke a külhoni média számára is megnyitott pályázat eredményhirdetésén elmondta, hogy „nemzetünk jövője az egész Kárpát-medencében az összetartó családokra épülhet, akiknek példamutatását mindenkinek meg kellene ismernie”.A Külhoni média a családért díjat Kiss Réka, a hirek.sk oldalán megjelenő Otthontalan memoár című írásáért kapta.

A Média a Nemzedékekért-díjat Horváth Ágnes és Horváth Szilárd, a Kossuth Rádió munkatársai, a Napközben című műsorban készült Aktív időskor című összeállításukért vehették át.