Disney - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Sajnos menthetetlenül a négy fal közé szorultunk, ami viszont azt is jelenti, hogy ilyesmire is juthat időnk, amire korábban nem nagyon. Például hogy virtuális látogatást tegyünk a világ Disney-parkjaiban.

Minden rendben lesz!

Annyi baljós hír van manapság, hogy mindenki vár valami jobbra, biztatóra. Így vagyunk ezzel mi is: nem dobja fel sem a home office-ban, sem a szerkesztőségben ülő újságírót a helyzet, amikor jóformán csak bajokról szóló információkat kap. Pedig van azért olyan is, aminek örülni lehet, ami megnevettet, vannak remek kezdeményezések, példaértékű kiállások. Ezeket gyűjtjük ebben a cikksorozatban.

Az elnevezése ellenére nincsen kapcsolatban a Walt Disney Companyvel a Virtual Disney World (azaz virtuális Disney-világ) YouTube-csatorna, amely 360 fokos videólejátszási listát állított össze a világ népszerű témaparkjaiban (Disney World, Disney Land, Universal Studios) tett kirándulásokról – írja a CBS News. Az élmény persze akkor az igazi, ha valakinek van VR-sisakja, de anélkül is élvezhetők a videók. Az ingyenesen bejárható helyek között a legújabb amerikai attrakciók is megtalálhatók, és olyan helyekre is el lehet jutni, amelyek már korábban bezártak. https://www.cbsnews.com/news/youtube-channel-offers-virtual-rides-on-major-disney-universal-studios-attractions/

Mivel ezeket a videókat 360 fokos felvétellel rögzítették, még VR-sisak nélkül is könnyű körülnézni, ha az egérmutatóval mozgunk a lejátszó-ablakban (asztali komputernél) vagy mozgatjuk a telefonunkat, ha arról nézzük a videót, de azért a VR-fejfedő az igazi, hiszen akkor a fejünk forgatásával nézhetünk körül, akárcsak a való életben.

A tematikus parkok határozatlan időre bezártak vagy bezárni készülnek szerte a világon, az emberek pedig az otthonukban ragadtak, de legalább ezen a módon egy kicsit kiszabadulhatnak az elszigeteltségből.
https://hvg.hu/tudomany/20200401_virtual_disney_world_youtube_csatorna?s=hk